latinica  ћирилица
17/04/2024 |  21:34 ⇒ 21:35 | Autor: RTRS

Cvijanović: Stotine miliona KM koje pripadaju entitetima blokirano na nivou BiH (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je u emisiji Telering da je u ovom momentu na nivou BiH blokirano stotine miliona KM koje pripadaju entitetima, što koči njihov razvoj.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- I kad počnete da pričate o tome oni kažu Republici Srpskoj uvijek nedostaje novca. Danas svakome nedostaje novca, recimo Njemačkoj nedostaje jako novca. Vidjeli ste u kakvoj situaciji jedna zemlja tako velika sa takvim kapacitetima, koja je pozicionirana na taj način u okviru EU pa i šire. I onda vam neko kaže vama treba novac, pa vi zato tražite. Ne, mi tražimo ono što nam pripada. A ne zato što nam treba novac. Novac treba svakome. On nije presudan za funkcionisanje, jer očito da smo pokazali da možemo funkcionisati bez njega - rekla je Cvijanovićeva.

Pita, kakva je to država u kojoj vi imate određena sredstva koja se prikupljaju i pripadaju entitetima, a onda se blokiraju na dvije, tri ili četiri godine.

- Na šta to liči , kakva je to zemlja? Neprijateljska prema svojim građanima - smatra Cvijanovićeva.

Smatra da dva entiteta treba da sarađuju i da sve ono što se dešava na nivou BiH ne treba da bude kočnica razvoju entiteta.

- Međutim, blokirana sredstva su u funkciji toga da to blokira razvoj entiteta, umjesto da razvoju da energiju - dodala je ona.