latinica  ћирилица
18/04/2024 |  08:25 ⇒ 23:56 | Autor: RTRS

Danas etapa Međunarodne biciklističke trke od Beograda do Bijeljine

Druga etapa Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka", uz učešće 175 biciklista iz više od 40 zemalja svijeta, danas će biti vožena od Beograda preko Pavlovića mosta do Bijeljine i to bez zadržavanja na graničnom prelazu.
Obrenovac, biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" - Foto: Ustupljena fotografija
Obrenovac, biciklistička trka "Beograd-Banjaluka"Foto: Ustupljena fotografija

Na Trgu Republike u Beogradu danas će biti organizovana ceremonija otvaranja trke odakle će se biciklisti zaputiti ka Bijeljini trasom dugom 140 kilometara.

Međunarodna biciklistička trka "Beograd-Banjaluka" otvorena je juče a pobjednik kružne trke u Obrenovcu je Stefan Verhov iz holandskog tima Јunivers. Verhov je u dramatičnom finišu nadmašio Tobijasa Noldea iz ekipe Benoti, dok je treći na cilj stigao Davide Baso iz ekipe Ekotek.

Treća etapa na programu je u petak, 19. aprila, od Zvornika preko Bratunca i Šekovića do Vlasenice, a u subotu, 20. aprila, slijedi etapa od Višegrada preko Rudog, Rogatice i Sokoca do Јahorine.

Trka se završava u nedjelju, 21. aprila, kada će start biti u Doboju, a cilj u Banjaluci.

Ovo je osamnaesta biciklistička trka Beograd-Banjaluka zaredom.

Međunarodnu biciklističku trku "Beograd-Banjaluka", na kojoj ove godine učestvuje oko 40 ekipa, organizuju Biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa Biciklističkim klubom BSK iz Banjaluke.

Ovogodišnja trka, 18. po redu, odvija se pod sloganom "Srbija i Srpska zajedno". Trka je redovni događaj u kalendaru Svjetske biciklističke unije i predstavljaja jedan od najvećih sportskih događaja koji zajednički organizuju Srbija i Republika Srpska.

Njeno održavanje podržali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.