latinica  ћирилица
18/04/2024 |  08:33 ⇒ 12:44 | Autor: RTRS

Eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici nastavak politike Haškog tribunala (VIDEO)

Eventualno usvajanje rezolucije o Srebrenici predstavlja nastavak politike Haškog tribunala, koji za cilj ima da se majorizuje cijeli srpski narod, rekao je u Јutarnjem programu Viktor Nuždić vršilac dužnosti direktora Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica.
Gosti Јutarnjeg programa - Foto: RTRS
Gosti Јutarnjeg programaFoto: RTRS

- Na sceni je vrhunac licemjerstva - dodaoje Nuždić.

Istakao je da se radi o samovolji ambasadora BiH u UN Zlatka Lagumdžije.

- Koliko znam, sinoć su obavljene zatvorene konsultacije o nacrtu o Srebrenici, a na sastanku su bili Željko Komšić i Denis Bećirović, a srpski član Predsjedništva Željka Cvijanović nije prisustvovala. Dakle, ponovo se događa da se srpski narod preglasava - rekao je Nuždić.

Istakao je da se na srpskom narodu ponovo trenira strogoća.

- Ponovo se dešava miješanje u unutrašnje stvariu BiH i zaista ne znam kako u BiH može doći do pomirenja ako opet ignorišete volju srpskog naroda - poručio je Nuždić.

Smatra da je ovo ne samo udar na Republiku Srpsku, nego i na Srbiju upravo zbog rješavanja pitanja KiM.

Branimir Kojić, predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila poručio je da samo traže da neko sasluša srpski narod.

- Mi tražimo da nas neko sasluša i razumije našu bol - dodao je Kojić.

Smatra da Bošnjake zanima samo ono što su oni naumili.

- A, to je da budu žrtve i da gaze preko nas Srba, naših žrtava i grobova - kaže Kojić i dodaje da nije lako živjeti u Srebrenici.

Brano Vučetić imao je samo devet godina kada su porodičnu kuću u kojoj je živio, napali srebrenički muslimani.

- U brutalnom masakru izgubio sam majku, brata od 17 godina i oca - kaže Vučetić, svjedok događaja u Srebrenici 1992. godine.

Rekao je da je on bio ranjen 14. decembra i da je sa jednom bebom i djevojčicom od tri godine i njihovom majkom i bakom sam odveden u logor.

- Tako ranjen proveo 56 dana proveo bez medicinske pomoći - kaže Vučetić i dodaje "samo smo branili sebe, svoju kuću i svoj prag."

Podsjećamo, danas je u Narodnoj skupštini rasprava o izvještaju Međunarodne komisije za Srebrenicu, a nakon toga na Trgu Krajine u Banjaluci biće održan veliki narodni miting, sa kojeg će biti poručeno da su Srbi posvećeni svojoj slobodi i odbrani svoje budućnosti.