latinica  ћирилица
18/04/2024 |  10:09 | Autor: TANЈUG

Filadelfija u plej-ofu, Bogdanović i Atlanta završili sezonu

Košarkaši Filadelfije plasirali su se u plej-of Istočne konferencije NBA lige, pošto su noćas na svom terenu u plej-in utakmici pobijedili Majami rezultatom 105:104.
NBA (Foto:  EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO) -
NBA (Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO)

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je DŽoel Embid sa 23 poena, 15 skokova i pet asistencija. Nikolas Batum je postigao 20 poena, a Tajris Maksi 19.

Kod gostiju, najbolji je bio Tajler Hiro sa 25 poena, dok je DŽimi Batler dodao 19. Srpski košarkaš Nikola Јović bio je starter u ekipi Majamija, a na terenu je proveo nešto više od 14 minuta. On je za to vrijeme postigao pet poena i imao je pet uhvaćenih lopti.

Košarkaši Filadelfije igraće u prvom kolu plej-ofa Istoka protiv Njujorka.

Košarkaši Majamija će imati još jednu šansu da izbore plasman u plej-of Istoka. Majami će u drugom kolu plej-ina igrati protiv Čikaga, koji je noćas na svom terenu pobijedio Atlantu rezultatom 131:116. Atlanta je ovim porazom završila sezonu u NBA ligi.

Najefikasniji u ekipi Čikaga bio je Kobi Vajt sa 42 poena, dok je Nikola Vučević zabilježio 24 poena i 12 skokova.

U ekipi iz Atlante najbolji je bio Dežonte Marej sa 30 poena, dok je Klint Kapela postigao 22 poena i imao je 17 uhvaćenih lopti. Trej Јang je imao učinak od 22 poena i 10 asistencija.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović bio je starter u timu iz Atlante. Bogdanović je na terenu proveo nešto manje od 37 minuta, a za to vrijeme postigao je 21 poen i imao je pet skokova, četiri asistencije i dvije ukradene lopte.

Pobjednik meča između Čikaga i Majamija igraće u prvom kolu plej-ofa Istoka sa Bostonom.