latinica  ћирилица
18/04/2024 |  10:18 ⇒ 13:30 | Autor: RTRS

Radnici RTRS darovali krv (VIDEO)

Naša medijska kuća, sutra obilježava svoj dan. Tim povodom naše radne kolege posjetile su Zavod za transfuzijsku medicinu Republike Srpske i darovali krv.
Akcija DDK - Foto: RTRS
Akcija DDKFoto: RTRS

Povodom Dana televizije, medijski radnici su se udružili u gesti humanosti darujući krv, kako bi pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

- Momenat humanosti prvenstveno i osnovno. Ovo malo, 450 mililitara da možeš tri života da spasiš - istakao je Siniša Ninković, snimatelj RTRS-a.

Ova akcija oslikava snagu zajedništva među medijskim profesionalcima, pokazujući da su spremni da se udruže i djeluju za opšte dobro.

- Do sada sam krv davao samo namjenski, ali želimo da pokažemo kolektivnu odgovornost i pošaljemo poruku da ovaj servis čine humani ljudi - rekao je Јasenko Todorović, urednik informativnog programa RTRS.

Solidarnost naših kolega inspiracija je i podsticaj za sve da se angažujemo u sličnim humanitarnim aktivnostima i da razvijamo empatiju i saosjećanje prema svima koji su u potrebi.

- Ovo je jedna u nizu akcija koja je dobrodošla u ovom periodu, da se popune zalihe te je značajno što se organizuje širom Srpske. Radnici RTRS-a će se prijaviti u najbližu službu za transfuziju da daruju krv - navela je Gordana Guzijan, direktorka Zavoda za transfuzijsku medicinu Republike Srpske.

Kroz ovu gestu, medijski radnici postaju simbol ne samo profesionalnosti, već i istinskih humanih vrijednosti koje treba njegovati i promovisati.