latinica  ћирилица
18/04/2024 |  10:56 ⇒ 12:51 | Autor: SRNA

Načelnik Pala pisao komandi EUFOR-a (FOTO)

Načelnik opštine Pale Boško Јugović uputio je pismo komandi EUFOR-a u kojem je zamolio da ubuduće, ukoliko imaju potrebe za obavljanjem planiranih aktivnosti njihovih jedinica na području ove lokalne zajednice, o tome obavijeste Opštinsku upravu ili njega kao načelnika.
Boško Јugović - Foto: RTRS
Boško ЈugovićFoto: RTRS

Povodom jučerašnjih aktivnosti EUFOR-a na područiju opštine Pale, a koje su izazvale uznemirenost građana ove lokalne zajednice, Јugović je u pismu pojasnio da zbog različitih lokacija - blizine škola, vrtića, domova za stara lica i iznemogla lica..., kao i i opšte političke situacije u regionu i svijetu pojavljivanje jedinica EUFOR-a može izazvati i izaziva uznemirenost, strah i bojazan kod stanovnika ove opštine.

- Sa najboljim namjerama želimo da vaše aktivnosti budu usmjerene ka miru i saradnji i pozivamo vašeg komandanta general-majora Lasla Štica da posjetite opštinu Pale, koja je dala izuzetan doprinos razvoju mira, a stalno je izložena strahu, prijetnjama i neizvjesnosti. U nadi da ćete uvažiti naša očekivanja, srdačno vas pozdravljam - naglašava se u pismu načelnika Јugovića upućenog komandi EUFOR-a.

Pale - pismo komandi EUFOR-a (Foto: SRNA)

Oklopna vozila rezervnih snaga EUFOR-a, njih desetak, juče su bila raspoređena na području Pala, a riječ je o planiranoj vježbi sa Oružanim snagama BiH.

Vozila su se nalazila na parkingu Tržnog centra "Tom", kod stadiona "Vlajko Petrović" i u užem centru Pala.