latinica  ћирилица
18/04/2024 |  12:32 | Autor: SRNA

Brnabić: Beogradski i preostali lokalni izbori 2. juna

Vladajuća većina u Srbiji prihvatila je zahtjeve opozicije da svi preostali lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim 2. juna.
Ana Brnabić (foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg) -
Ana Brnabić (foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg)

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa predstavnicima opozicije, da će zbog toga biti potrebne izmjene i dopune Zakona o lokalnim samoupravama u nekim članovima, a da će te izbore raspisati u nedjelju, 21. aprila.

- Nakon 17 dana razgovora, donijela sam, u konsultacijam sa predsjednikom /Srbije Aleksandrom/ Vučićem, da prihvatimo zahtjev opozicije grupisane oko "Srbija protiv nasilja" i da raspišemo sve one izbore kojima je vrijeme padalo za juli i avgust i da se svi održe 2. juna - rekla je Brnabićeva.

Brnabićeva je dodala da se nada da će u subotu, 20. aprila, biti usvojene ove izmjene zakona i da će u nedelju biti raspisani izbori.

- Vučić je rekao da u je ovom trenutku najvažnija stabilnost. Mislim da je ovo način da dođemo do te stabilnosti. Vjerujem da je ovo pobjeda svih onih koji su pokazali ozbiljnost - navela je Brnabićeva.

Ona je dodala da je pred Srbijom mnogo izazova i pritisaka na zemlju i srpski narod.