latinica  ћирилица
18/04/2024 |  12:49 | Autor: SRNA

Sajić: Podrška rukovodstvu Srpske u očuvanju vrijednosti

Generalni konzul BiH u Štutgartu Vera Sajić izjavila je danas da Srbi u Njemačkoj, koji su porijeklom iz Republike Srpske, podržavaju rukovodstvo Srpske u borbi za očuvanje Republike, njenih institucija i vrijednosti.
Vera Sajić - Foto: RTRS
Vera SajićFoto: RTRS

- Svakodnevno me kontaktiraju Srbi porijeklom iz Republike Srpske jer su zabrinuti zbog namjere i podrške zapadnih sila da u UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici. Zato je jedan broj njih otputovao u Banjaluku kako bi prisustvovao narodnom mitingu "Srpska te zove" -  rekla je Sajićeva za Srnu.

Ona je istakla da je činjenica da je, nakon dobijanja pregovaračkog statusa, BiH vraćena unazad zbog navedene rezolucije.

- Očigledno je da zapadnim silama odgovara loše stanje u BiH i na Balkanu. Sve što oni rade dovodi do zaoštravanja političke situacije, ne vodi pomirenju i jasno se pokazuje ko vuče konce u BiH - dodala je Sajićeva.

Ona je podsjetila da je BiH eksperiment i protektorat u rukama, kako je navela, takozvanih zapadnih demokrata.

- Strašno je što rezoluciju podržavaju zemlje koje su izvršile genocid, a to su Velika Britanija, Njemačka i Turska. Smišlja se novi način glasanja u UN, a žmiri se na činjenicu da rezoluciju nije razmatralo Predsjedništvo BiH čime je prekršen Ustav BiH. Kolektivni Zapad kreira ovakvu situaciju, a srpski narod nikada nije bio osvajač, niti je volio protektorat - rekla je Sajićeva.

Na Trgu Krajine u Banjaluci večeras od 18.00 časova biće održan veliki miting sa kojeg će jasno i glasno biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke donosili.