latinica  ћирилица
18/04/2024 |  13:16 ⇒ 13:25 | Autor: RTRS

Atos banka i MUP Srpske predstavili prvi video u nizu na temu bezbjednosti klijenata (VIDEO)

Јedno od osnovnih načela Atos banke je bezbjednost i zaštita klijenata, te se svojim kontinuiranim naporima godinama unazad trudi da zaštitu podataka klijenata podignu na nivo strateške funkcije.
Atos banka - Foto: Ustupljena fotografija
Atos bankaFoto: Ustupljena fotografija

- Iz tog razloga zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova već mjesecima radimo na podizanju svijesti o bezbjednosti klijenata i njihovih podataka, te predstavljamo prvi edukativni video u nizu kojim želimo da ukažemo na zloupotrebu podataka putem SMS poruka. Smishing (skraćeno od “SMS phishing“) je oblik prevare u kojem napadači koriste SMS poruke kako bi prevarili ljude i dobili njihove lične podatke poput brojeva kreditnih kartica ili drugih osjetljivih podataka. S obzirom na to da je ova vrsta prevare sve češća, Atos banka u saradnji sa MUP-om Srpske predstavlja video koji prikazuje kako prepoznati smishing, te kako se zaštititi od njega i sačuvati svoje lične i finansijske podatke od potencijalnih prevara ovog tipa - saopštili su ovim povodom iz Službe marketinga i komunikacija Atos banke.

Na ovaj način Atos banka želi da svoje klijente i ostale građane podsjeti da vode računa o bezbjednosti svojih podataka, te da se dostavljanjem svojim ličnih podataka izlažu krađi identiteta i zloupotrebi od strane kriminalnih lica i grupa.

Iz banke naglašavaju da od svojih klijenata Atos bank Banjaluka nikada nije i neće tražiti pristupne podatke, podatke o računima, kartičnim podacima, niti bilo kakve lične podatke, elektronskom poštom, telefonom, SMS porukama i sličnim kanalima.