latinica  ћирилица
18/04/2024 |  15:19 ⇒ 15:20 | Autor: SRNA

Na graničnim prelazima uhapšeno sedam lica

Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su sedam lica u proteklih pet dana, saopšteno je iz ove policijske agencije.
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH) -
Granična policija BiH (Foto: Granična policija BiH)

Pripadnici granične policija Strmica juče su uhapsili državljanina BiH čiji su inicijali A.S, jer ga potražuju Opštinski sud u Visokom zbog krađe i Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo zbog teške krađe.

Ovo lice kontrolisano je na graničnom prelazu Strmica na ulasku u BiH, i predato je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

Brodska granična policija je u utorak, 16. aprila, uhapsila muškarca čiji su inicijali E.H, na prelazu Donji Svilaj na ulasku u BiH, za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. On je predat službenicima kantonalnog MUP-a.

Pripadnici ove jedinice su u ponedjeljak, 15. aprila, uhapsili državljanina Hrvatske E.A, kojeg potražuju Kantonalno tužilaštvo Srednjobosanskog kantona zbog krivičnog djela utaja i Opštinski sud u Kiseljaku zbog krivičnog djela prevara.

Kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Brod i predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Bijeljinska granična policija je istog dana uhapsila državljanina Srbije čiji su inicijali M.M, na prelazu Popovi prilikom ulaska u BiH, za kojim je MUP Srpske raspisalo potragu zbog krivičnog djela utaja. Predat je službenicima MUP-a Srpske.

Višegradska granična policija u nedjelju, 14. aprila, uhapsila je državljanina Ševdske A.C, za kojim je Interpol Visbaden raspisao potjernicu zbog krivičnog djela prevara.

Ovaj državljanin kontrolisan je na izlasku iz BiH na prelazu Vardište i predat službenicima Sudske policije Suda BiH.

U subotu, 13. aprila, pripadnici ove jedinice uhapsili su lice R.M, kojeg potražuje Osnovni sud u Višegradu radi izdržavanja kazne zatvora, a kontrolisan je na prelazu Vardište prilikom ulaska u BiH. Ovo lice predato je službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Pripadnici Јedinice granične policije Doljani istog dana su uhapsili lice D.A, za kojim je MUP Kantona Sarajevo raspisalo potragu zbog krivičnog djela nasilje u porodici. Konrolisano je na izlasku iz BiH na prelazu Orahovlje i predat službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.