latinica  ћирилица
18/04/2024 |  15:19 ⇒ 19:28 | Autor: RTRS

Učesnici trke "Beograd - Banjaluka" stigli u Bijeljinu (FOTO/VIDEO)

Učesnici 18. međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" stigli su u Bijeljinu.
Biciklistika trka Beograd - Banjaluka - Foto: RTRS
Biciklistika trka Beograd - BanjalukaFoto: RTRS

 Biciklista iz Australije Dilan Hopkins, pobjednik je prve etape na 18. Međunarodnoj biciklističkoj trci "Beograd-Banjaluka.

Hopkins član slovenačke ekipe Ljubljana Gusto Santik je stazu dugu 140 kilometara od Beograda do Bijeljine, prevezao za tri sata, sedam minuta i 30 sekundi. Australijanac se najbolje snašao u posljednjim kilometrima koji su voženi ulicama Bijeljine i slavio ispred Nijemca Albrehta iz ekipe Benoti i Kanađanina Košele iz tima Iks Spid. Trijumfom u Bijeljini, Hopkins je obukao i crveno-plavo-bijelu majicu, namijenjenu lideru u generalnom plasmanu.

- Ovo je velika pobjeda za mene, bilo je veoma zanimljivo. U poslednjem krugu sam se izdvojio, pratio svoj ritam i na kraju mislim zasluženo slavio - rekao je Hopkins poslije trke.

Biciklistički karavan sada se seli u Zvornik, odakle će sutra startovati druga etapa , koja se vozi preko Bratunca, Šekovića do cilja koji je u Vlasenici.

Biciklisti su startovali u Beogradu, a znak za start trke, dao je Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa Grada Beograda.

Svečanom otvaranju trke, prisustvovali su i ambasador BiH u Beogradu Aleksandar Vranješ, šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović i direktor trke Vladimir Kuvalja.