latinica  ћирилица
18/04/2024 |  17:00 ⇒ 19:08 | Autor: Agencije

Derbi na Koševu bez navijača Borca

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se saopštenjem nakon što je potvrđeno da u derbiju protiv banjalučkog Borca neće biti gostujućih navijača.
FK Borac - FK Sarajevo - Foto: RTRS
FK Borac - FK SarajevoFoto: RTRS

Sarajevo i Borac u subotu igraju derbi na Koševu, a u sličnom terminu biće održan i koncert Lepe Brene u blizini stadiona.

Zbog toga je Uprava policije MUP Kantona Sarajevo zabranila dolazak gostujućih navijača na utakmicu. Zbog te odluke nezadovoljstvo su izrazili navijači oba kluba.

- Uprava policije MUP KS obavijestila je juče MUP Republike Srpske da je gostujućim navijačima zabranjen dolazak na utakmicu koja se igra 20. aprila na stadionu "Asim Ferhatović Hase" - rečeno je iz policije u Sarajevu.

FK Sarajevo je u svom saopštenju izrazio iskreno žaljenje što nije dozvoljen dolazak navijača Banjalučana jer se, kako su istakli, "fudbal igra zbog navijača".

- FK Sarajevo, kao domaćin utakmice, iskreno žali što neće biti organizovanog dolaska gostujućih navijača. To je odluka na koju FK Sarajevo nije imao uticaja. Kao i uvijek do sada, bili smo spremni da obezbijedimo sve uslove za dolazak i siguran boravak gostujućih navijača, jer fudbal se igra, prije svega, zbog gledalaca. Vjerujemo u fer-plej, kako na terenu, tako i izvan njega - istakli su iz FK Sarajevo.

Utakmica Sarajevo-Borac igra se u subotu od 20.45 časova na Koševu.