latinica  ћирилица
18/04/2024 |  18:21 ⇒ 18:24 | Autor: Agencije

ABA liga predstavila trofej "Dejan Milojević" (FOTO)

Legendarni košarkaš Dejan Milojević prerano nas je napustio 17. januara u svojoj 47. godini života.
Dejan Milojević (foto:TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ) -
Dejan Milojević (foto:TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ)

Milojević je tokom karijere ostavio veliki trag u Partizanu i Budućnosti i ABA liga je odlučila da trofej namijenjen MVP ligaškog dijela takmičenja nosi ime po njemu.

Na svom sajtu ABA liga je objavila i karakteristike ovog trofeja.

- Sam trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki dio Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrijednosti i snage.

Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima četiri strane koje simbolizuju četiri sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju tri reda koji simbolizuju tri MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio.

Trofej je visok 33 centimetra što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan.

Figura igrača na trofeju ima kameni izgled, jer je Milojević važio za jednog od najjačih igrača na našim prostorima. Na figuri je i mali osmijeh, jer će Dejan Milojević zauvijek ostati upamćen po osmijehu i po tome što je bio najljubaznija osoba ikada u svijetu košarke.

Konačno, vrijednosti kao što su košarkaška snaga i ljudska dobrota su vrijednosti koje svaki MVP treba da ima i na to bi trofej trebalo da podsjeća svakog budućeg dobitnika ove nagrade - navela je ABA liga.

Trofej Dejana Milojevića izradila je renomirana vajarka Katarina Tripković, koja je kreirala i trofej za šampiona ABA lige.