latinica  ћирилица
18/04/2024 |  18:38 ⇒ 18:40 | Autor: SRNA

Vulin: Pokazuje se svijest srpskog naroda da mora opstati

Senator Republike Srpske Aleksandar Vulin istakao je danas da narodni skup "Srpska te zove" u Banjaluci pokazuje svijest srpskog naroda da mora opstati.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

- Sve ova posljednja dešavanja prevazilaze priču o Srebrenici. Neprijatelji nas doživljavaju kao politički jedinstven narod i tako se moramo ponašati. Oni govore o rezoluciji, a mi ćemo o ujedinjenju - rekao je novinarima Vulin koji prisustvuje mitingu u Banjaluci.

On smatra da se posljednja dešavanja, među kojima je sporni prijedlog rezolucije o Srebrenici ne mogu više riješiti na nivou Republike Srpske nego se mora rješavati na nivou ukupnog srpskog naroda.

- Posledice rezolucije će se odnositi na sve Srbe, ma gde da žive. Ovim su pokrenuli ono što je nezaustavljivo, a to je potreba srpskog naroda da se ujedini jer u suprotnom neće postoajti - naglasio je Vulin.

On je istakao da Srbija ne može da napusti Republiku Srpsku i da srpski narod ne mora nikome da se pravda.

- Republika Srpska nije nastala voljom velikih sila i one je neće ukinuti! Srpska je nastala zbog potrebe sprskog naroda za slobodom - naglasio je Vulin.

Predsjednik Socijalističke partije Srpske Goran Selak istakao je da je važno da Republika Srpska i Srbija budu zajedno.

- Srpska je nastala u miru, a Zapad želi da to naruši ne samo u BiH, nego i u regionu - dodao je Selak.

On je ocijenio da rezolucija o Srebrenici ne doprinosi miru i stabilnosti.

- Srpska i Srbija, odnosno srspki narod u cjelini, zalažu se za mir i stabilnost za razliku od onih koji žele svim silama da to uruše - dodao je Selak.

Na Trgu Krajine u Banjaluci u toku je miting "Srpska te zove", kojem prisustvuje veliki broj građana iz svih krajeva Srpske, a sa kojeg će biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke budu donošene.