latinica  ћирилица
18/04/2024 |  19:46 ⇒ 19:47 | Autor: SRNA

Selaković: Ovdje smo da pokažemo naše državno jedinstvo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Nikola Selaković poručio je da je došao u Banjaluku da prisustvuje velikom narodnom mitingu "Srpska te zove", kako bi pokazao "državno jedinstvo" jer je to potrebno u vrijeme pritisaka na srpski narod od onih koji mu ne misli dobro.
Nikola Selaković - Foto: RTRS
Nikola SelakovićFoto: RTRS

- U ovom vremenu kada su se sa svih strana, oni koji ne misle dobro ni Srbiji, ni Srpskoj, ni srpskom narodu, urotili da nas pritiskaju, ovde smo da pokažemo naše državno jedinstvo - rekao je Selaković.

On je istakao da bez obzira na različite države na čijim teritorijama žive, Srbi jesu jedan, srpski narod.

- Naš narod ne poznaje granice kao takve. Kao kada me pitate da li bi se solidarisao sa svojim rođenim bratom. Pa zato što su ovde moja braća i sestre, zato što se osećam integralnim delom srpskog naroda i zato što je to stvar jedne političke, nacionalne i doslednosti i pristojnosti - rekao je Selaković za TV Prva.

On je naglasio da Srbi ne žele nikome ništa loše.

- Ovde sam i da podržim Republiku Srpsku zato što ovo vidim i kao skup na prvom mestu podrške Republici Srpskoj da opstane i da nastavi da funkcioniše i živi kao funkcionalan, odgovoran i dobro uređen deo BiH - rekao je Selaković.

Na Trgu Krajine u Banjaluci u toku je miting "Srpska te zove", kojem prisustvuje veliki broj građana iz svih krajeva Srpske, a sa kojeg će biti poručeno da Republiku Srpsku i srpski narod niko ne može i neće poniziti, ma gdje i kakve odluke budu donošene.

Skupu od političara iz Srbije, osim Selakovića, prisustvuje predsjednik Skupštine Srbije Ana Brnabić, senator Srpske Aleksandar Vulin i predsjednik Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski.