latinica  ћирилица
19/04/2024 |  07:48 ⇒ 12:08 | Autor: SRNA

Druga etapa biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" startuje u podne iz Zvornika

Druga etapa Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" startuje danas iz Zvornika i biće vožena Vlasenici.
Biciklistika trka Beograd - Banjaluka - Foto: RTRS
Biciklistika trka Beograd - BanjalukaFoto: RTRS

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da trka startuje u 12.00 časova iz Zvornika i da biciklisti voze prema Bratuncu, vraćaju se ponovo u Zvornik, potom idu prema Šekovićima, a u Vlasenici voze završni krug.

Kuvalja je dodao da naredni dan slijedi trka koja će se voziti na ruti Višegrad, Rudo, Sokolac, Јahorina, naglasivši da takmičare čeka izuzetno teška etapa.

- Zaista dosta izazova za bicikliste - rekao je Kuvalja.

Zbog trke će danas biti obustava saobraćaja u periodu od 11.45 do 16.00 časova i to na dionicama magistralnih puteva Konjević Polje-Drinjača, Konjević Polje - Bratunac, Donje Caparde - Karakaj i Tišča-Vlasenica.

Međunarodna biciklistička trka startovala je juče iz Beograda i prva etapa je završena u Bijeljini, pobjedik je Australijanac Dilan Hopkins.

Učestvuje 175 takmičara iz 40 zemalja. Trka se završava u nedjelju, 21. aprila, etapom od Doboja do Banjaluke.

Međunarodnu biciklističku trku "Beograd-Banjaluka" organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa Biciklističkim klubom BSK iz Banjaluke.

Održavanje trke, čiji je ovogodišnji slogan "Srbija i Srpska zajedno", podržali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.