latinica  ћирилица
19/04/2024 |  09:15 | Autor: SRNA

Cvijetić: Došlo vrijeme da Srpska krene putem nezavisnosti

Predsjednik Srpske narodne odbrane u Kanadi Zoran Cvijetić izjavio je danas Srni da će rezolucija o Srebrenici, koja će se naći u Generalnoj skupštini UN, definitivno zapečatiti sudbinu BiH, koja je neuspješan eksperiment.
Zastave Republike Srpske - Foto: RTRS
Zastave Republike SrpskeFoto: RTRS

- Dajemo punu podršku predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku u pravednoj borbi za prava srpskog naroda i uvjereni smo da će istrajati u toj borbi - poručio je Cvijetić.

On je naglasio da je nivo majorizacije srpskog naroda u BiH postao neizdrživ i da nema nijednog razloga da Republike Srpska i dalje bude u neprijateljskom okruženju.

- Savršeno je jasno da je došlo vrijeme da Republika Srpska krene putem nezavisnosti ili ujedinjenja sa maticom Srbijom - rekao je Cvijetić.

On je istakao da je u odbrambeno-otadžbinskom ratu živote za Republiku Srpsku dalo blizu 24.000 najboljih srpskih sinova, dodajući da su oni svoje živote dali za slobodnu Republiku Srpsku, a ne da bi njihov narod živio u fantomskoj BiH.

- Borba za nezavisnu Republiku Srpsku nije ničiji hir nego je amanet koji su nam ostavili naši junaci, koji su svojom krvlju iscrtali granice Republike Srpske i koji su svoje živote ugradili u njene temelje - naglasio je Cvijetić.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je zaključni izvještaj Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine u kojem piše da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida niti genocid uopšte.