latinica  ћирилица
20/04/2024 |  08:30 ⇒ 10:33 | Autor: RTRS

Pavlović: Rezolucija o Srebrenici jednostrani politički akt (VIDEO)

Ovo što treba da se desi u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija kada je riječ o rezoluciji o Srebrenici je jednostrani politički akt bošnjačke elite iz Sarajeva i vodećih zemalja Zapada, rekao je za RTRS direktor Centra za društveno-politička istraživanja Dušan Pavlović.
Јutarnji program, gost Dušan Pavlović - Foto: RTRS
Јutarnji program, gost Dušan PavlovićFoto: RTRS

- U Generalnoj skupštini ujedinjenih nacijama o tome će da odlučuju ljudi koji ne znaju šta se dešavalo u BiH, i mogu da donesu odluku koja može bude fatalna i da donese novu nestabilnost, nove patnje i stradanja u BiH - smatra Pavlović.

Kada je riječ o Izveštaju Nezavisne međunarodne komisije za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji u periodu od 1992. do 1995. godine, Pavlović je naveo da su aktivno na tom izvještaju radili godinu i po danas deset svjetskih stručnjaka i gdje su naučno utvrđene činjenice.

- Stepen neodgovornosti je šokantan i govori o malicioznosti kolektivnog Zapada koji podržavaju ovu inicijativu i ponovo izazivaju nestabilnost u BiH - rekao je Pavlović.

Naglasio je da je pokušaj nametanja rezolucije, odnosno nametanja Srbima kvalifikacije koja ne odgovara realnosti i činjenicama, djelo onih koji imaju krvave ruke i u prošlosti su odgovorni za milionska stradanja i genocid nad nekoliko naroda.

- U ovom trenutku, kada se odlučuje o rezoluciji o Srebrenici, neophodno jedinstvo cijelog srpskog naroda, jer se sada vode odlučujuće i prelomne bitke za opstanak Srba - poručio je Pavlović.