latinica  ћирилица
20/04/2024 |  08:36 ⇒ 09:34 | Autor: SRNA

Prohodnost puteva zadovoljavajuća, magla u kotlinama

Prohodnost većine puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH je zadovoljavajuća, na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina mogući su odroni, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Putevi - Foto: RTRS
PuteviFoto: RTRS

Zbog biciklističke trke "Beograd-Banjaluka 2024" danas od 10.45 do 16.30 časova saobraćaj će privremeno biti obustavljan na dionicama Višegrad tri - Dobrun, Rogatica - Sastavci, Podromanija-Rogatica, Sokolac-Podromanija, Sumbulovac-Podromanija i Ljubogošta-Pale.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja.

Na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja Ljubogošta, na lokalitetu Han Derventa u opštini Pale, zbog minerskih radova dolaziće do povremene obustave saobraćaja od pet do sedam minuta.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška, takođe je izmijenjen režim saobraćaja.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraća se usporeno jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraća se jednom saobraćajnom trakom. Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa premašuje 30 tona.

Saobraćaj je, zbog radova, izmijenjen na magistralnom putu Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ i na magistralnom putnom pravcu Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

Zbog bušačko-minerskih radova saobraćaj će privremeno biti obustavljen na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice od 7.00 do 16.00 časova i to dva puta po pet do sedam minuta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granica BiH/Crna Gora /Šćepan Polje/ zabranjen je saobraćaj za sva vozila nosivosti veće od 16 tona.

U Federaciji BiH na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most /na ulazu u Sanski Most/ i Stolac-Neum /na ulazu u Neum/, zbog radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznice.

Radovi su u toku i na magistralnim putevima Kladanj-Vlasenica /Gojsalići/, Tarčin-Konjic /na dvije lokacije/, Јelah-Doboj /Kraševo/, Travnik-Donji Vakuf /Komar/, Јablanica-Potoci /Donja Јablanica/, Čevljanovići-Nišići, kao i u Sarajevu /na tranzitu od Bistrika prema Vracama/. Na mjestima radova saobraća usporeno.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Na prelazu Karakaj kod Zvornika zabranjen je saobraćaj za vozila nosivosti veće od pet tona. Teretna vozila iznad pet tona preusmjeravaju se na novi most Bratoljub u Bratuncu i na granični prelaz Rača, dok autobusi mogu koristiti granični prelaz Šepak.