latinica  ћирилица
20/04/2024 |  21:25 | Autor: sputniknews.com

Rusija će pobijediti bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara američke pomoći Kijevu

Bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara, Rusija će pobijediti, poručio je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev nakon što je Predstavnički dom američkog Kongresa podržao nacrt zakona o pomoći Ukrajini.
Moskva - Foto: RTRS
MoskvaFoto: RTRS

On je rekao da je to bilo glasanje za maksimalno uvećanje broja žrtava tog rata.

- Rusija će pobijediti, bez obzira na 61 milijardu krvavih dolara koji će uglavnom usisati nezasiti vojno-industrijski kompleks Amerike. Snaga i istina su na našoj strani - rekao je on.

Portporol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova napisala je na Telegramu da je odluka SAD da izdvoje pomoć za Ukrajinu, Izrael i Tajvan korak ka produbljivanju kriza, a kada je riječ o Kijevu - direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti.

- Vojna pomoć kijevskom režimu je direktno sponzorisanje terorističke aktivnosti, Tajvanu - miješanje u unutrašnja pitanja Kine, a Izraelu - direktan put ka eskalaciji situacije u regionu bez presedana - rekla je Zaharova.

Predstavnički dom američkog Kongresa je prethodno usvojio niz nacrta zakona - o konfiskovanju ruskih aktiva, vojnoj pomoći Kijevu od 61 milijarde dolara, pomoći Izraelu i saveznicima u Indo-pacifičkom regionu.