latinica  ћирилица
21/04/2024 |  21:44 ⇒ 21:45 | Autor: TANЈUG

Petković: Lažni referendum - slika Kurtijeve "demokratije"

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petar Petković saopštio je povodom danas održanog glasanja o smjeni gradonačelnika u sve četiri opštine na sjeveru KiM, da, kako je naglasio, taj lažni referendum predstavlja sliku Kurtijeve ''demokratije''.
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Petar Petković (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Slika Kurtijeve 'demokratije' je današnji lažni referendum! Glasanje pod kamerama uz duge cijevi, pred albanskim biračkim odborima, s praznim kutijama i praznim ulicama na sjeveru - takve izbore ni Savjet Evrope nije video - poručio je Petković na mreži Iks.

Srbi su, kako je istakao Petković, htjeli da učestvuju u smjeni lažne vlasti, ali nisu htjeli da učestvuju u farsi.

- Srpsko jedinstvo je najveća brana Kurtijevom zulumu - istakao je Petković.

Centralna izborna komisija u Prištini saopštila je prethodno da su na današnjem referendumu o smjeni gradonačelnika u sve četiri opštine na sjeveru KiM glasala ukupno 253 građanina od 46.556 koliko ih je upisano u birački spisak.

Prema tim podacima, u Kosovskoj Mitrovici glasalo je 111 birača, u Zubinom Potoku 18 , u Leposaviću 124 , dok u Zvečanu niko nije glasao.

Prema uputstvu koje su usvojile privremene prištinske institucije, da bi referendum uspio, bilo je potrebno da izađe 50 odsto plus jedan upisanih birača.