latinica  ћирилица
22/04/2024 |  12:27 ⇒ 15:14 | Autor: RTRS

Stevandić: Rezolucija o Srebrenici podijeliće svijet (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da će najavljena rezolucija o Srebrenici podijeliti svijet i da postoji veliki broj neutralnih zemalja i onih koje smatraju da je ovo dokument koja ima politički prizvuk.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Stevandić je rekao da je rezolucija usmjerena protiv srpskog naroda kao vid kazne jer nisu dio NATO agende, dodajući da sve ovo nema nikakve veze sa pijetetom prema žrtvama u Srebrenici.

On je istakao da Srbija i Republika Srpska komuniciraju s velikim brojem zemalja, članicama Generalne skupštine UN koje smatraju da se radi o diskiminaciji, jer su, kako kaže, muslimani u BiH pod NATO pokroviteljstvom dobili stepen više vrednije žrtve u odnosu na muslimane iz Afrike i mnoge druge žrtve širom svijeta.

Stevandić je rekao da se ovdje ne govori o tome da li je bilo zločina ili ne, niti da li oni koji su počinili zločin treba da odgovaraju.

- Naravno da trebaju, ali činjenica je da je to od početka vođeno na problematičan način, a najgore je to što su srpske žrtve potpuno ponižene. Razlika između srpskih i bošnjačkih žrtava je da su srpske žrtve žene i djeca, starci, trudnice, koji su ubijani na svojim pragovima, dok su žrtve sa bošnjačke strane vojno sposobni muškarci - naglasio je Stevandić.