latinica  ћирилица
22/04/2024 |  13:23 ⇒ 13:23 | Autor: RTRS

Stevandić: Otvorena vrata za progovore o Izbornom zakonu BiH (VIDEO)

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je danas da su vrata za progovore o Izbornom zakonu BiH otvorena i da Republika Srpska nije faktor koji će dovesti do krize, ali da isto tako neće pristati na sprovođenja zakona po bilo čijoj volji osim po volji građana.
Nenad Stevandić - Foto: RTRS
Nenad StevandićFoto: RTRS

Stevandić je rekao da je velika odgovornost na strankama "Trojke" koje mogu da spasu kohabitaciju i partnerski odnos u BiH ili da ga potpuno uruše.

- Republika Srpska ima legitiman zakon, dok volja građana Federacije BiH nije ispoštovana. Moguće je da "Trojka" u komunikaciji sa Kristijanom Šmitom nađe način da izađe iz toga i ispoštuje ono što je dogovoreno u Laktašima i Sarajevu. To ćemo pozdraviti jer bi to bila legalizacija volje građana BiH - rekao je Stevandić.

On je naglasio da su politički lideri iz Republike Srpske otvorenih karata, ne napadaju nikoga i dali su šansu dogovoru.

Kada je riječ o sankcijama, Stevandić je rekao da je EU riješila ovo pitanje i da nijedan građanin EU ne može biti sankcionisan američkim sankcijama na teritoriji Unije.

- Potpuno je prirodno da i mi kao građani zemlje koja pristupa EU ne možemo biti sankcionisani na svojoj teritoriji. Ovo je presedan da su američke sankcije išle dotle da sankcionišu ljude u njihovoj kući - rekao je Stevandić.