latinica  ћирилица
22/04/2024 |  15:56 ⇒ 15:57 | Autor: SRNA

Pale: Oko 300 mališana u defileu povodom Dana planete Zemlje

Oko 300 mališana od tri do šest godina prošlo je danas ulicama Palama noseći kreativne šešire, odjeću i slogane povodom obilježavanja Dana planete Zemlje.
Pale: Obilježavanje Dana planete Zemlje - Foto: SRNA
Pale: Obilježavanje Dana planete ZemljeFoto: SRNA

Vanja Јugović, direktor Dječijeg centra "Bubamara" sa Pala, koji je organizator manifestacije, rekla je novinarima da ova ustanova tradicionalno obilježava Dan planete Zemlje, te da su mališani na paljanskom šetalištu izveli performans i ukazali na značaj očuvanja vode, vazduha i zdravlja.

- Nadamo se da ćemo na ovaj način probuditi svijest i skrenuti pažnju i odraslima da je neophodno povesti računa o planeti Zemlji, o ekosistemu i vodi koju moramo čuvati - rekla je Јugovićeva i dodala da djecu u vrtiću tokom cijele godine uče o zaštiti životne sredine.

Јugovićeva je istakla da je opština Pale jedna od rijetkih u Republici Srpskoj u kojoj sugrađani mogu piti vodu sa česme, te da vode računa o zemlji, šumi, ali i o životinjskom i biljnom svijetu.

Dan planete Zemlje obilježava se 22. aprila i ima za cilj da poveća svijest ljudi o ugroženosti životne sredine i da angažuje što šira javnost.