latinica  ћирилица
23/04/2024 |  09:53 | Autor: SRNA

Vučić: Vojska Srbije - garant mira i vojne neutralnosti zemlje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je Vojska Srbije garant mira, teritorijalne cjelovitosti i vojne neutralnosti Srbije.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg)

Vučić je čestitao 23. april, Dan Vojske Srbije, navodeći da je srpska vojska nastala iz ustaničkih četa, iz naroda i da je oduvijek ključni faktor državne stabilnosti.

On je napomenuo da je u proteklom periodu Srbija uložila veliki trud i ogromna sredstva u vrhunsko opremanje Vojske, a da je posebna pažnja usmjerena na obrazovne ustanove iz kojih danas izlaze vrhunski školovani i obučeni mladi ljudi.

Vučić je ukazao da Vojska Srbije, kao i uvijek do sada, daje doprinos prosperitetu države Srbije i njenih građana i pruža punu podršku jačanju njene bezbjednosti.

On je čestitku uputio ministru odbrane Milošu Vučeviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske te podsjetio na pretke veličanstvene generacije srpskih predaka.

Vojska Srbije proslavlja svoj praznik 23. aprila, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.