latinica  ћирилица
23/04/2024 |  10:57 | Autor: SRNA

Mrkonjić Grad: Rasvijetljenost svih krivičnih djela 94 odsto

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava Mrkonjić Grad u protekla tri mjeseca došlo je do smanjenja krivičnih djela za 34,7 odsto u odnosu na uporedni period lani, izjavio je danas načelnik Odjeljenja kriminalističke policije Vojislav Tomić.
Policijska uprava Mrkonjić Grad - Foto: RTV Slobomir
Policijska uprava Mrkonjić GradFoto: RTV Slobomir

- Evidentirana su 32 krivična djela što je manje za 17 krivičnih djela u odnosu na posmatrani period lani. Od ukupnog broja evidentiranih krivičnih djela 28 je iz oblasti opšteg kriminaliteta, jedan iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, jedan iz oblasti privrednog kriminaliteta i dva iz oblasti javnog saobraćaja. Koeficijent rasvijetljenosti svih krivičnih djela iznosi 93,8 odsto, a po nepoznatom izvršiocu 83,33 odsto - rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

Načelnik odjeljenja policije Goran Roljić izjavio je da je u protekla tri mjeseca evidentiran 41 slučaj narušavanja javnog reda i mira, te da je prilikom narušavanja javnog reda i mira evidentiran 51 prekršaj.

Kada je u pitanju bezbjednost saobraćaja, Roljić je naveo da je zabilježen je porast saobraćajnih nezgoda, evidentirane su 52, što je više za 18,2 odsto u odnosu na isti period lani.

On je rekao da je iz saobraćaja isključeno 278 vozača, što je više za 60,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Načelnik Policijske uprave Milan Milekić izjavio je da će policijski službenici u predstojećim danima praznika nastaviti sa planskim i kontinuiranim aktivnostima i na taj način pokušati očuvati povoljno stanje bezbjednosti i podići stepen bezbjednosti građana i njihove imovine na viši nivo.