latinica  ћирилица
23/04/2024 |  12:00 ⇒ 12:48 | Autor: RTRS

Aleksandar Dulić jedini pjevač iz Srpske na Saboru narodne muzike RTS (VIDEO)

Nakon izvedbi pjesme "Јunaci sa Košara" i "Pukni zoro", Banjalučanin Aleksandar Dulić brzo je stekao simpatije publike i zaljubljenika u narodni melos u regionu.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Uslijedili su brojni nastupi na zvaničnim događajima, ali i rad na svojim pjesmama.

Aleksandar Dulić piše dušom i srcem jer, kako kaže, to publika osjeti i uvijek nagradi. Dati sebe i ostaviti svoj pečat jeste ono čemu teži Dulić, jer smatra da je autentičnost recept za trajanje na muzičkoj sceni.

Prošle godine objavio je pjesmu "Banjaluka", a ove je za svoje obožavaoce spremio pravi narodni štih u pjesmi "Ostaju samo djela". Ova pjesma je od 500 prijavljenih na konkursu za Sabor narodne muzike RTS-a izabrana da se takmiči za najbolju među 14 kompozicija druge festivalske večeri koje će se održati 25. aprila u Beogradu.

Kuriozitet ove pjesme je što stihove recituje glumačka legenda Petar Božović koji će i nastupiti sa Dulićem. Pjesmu za koju je i muziku i tekst sam radio, a aranžman Bojan Kičić iz Banjaluke, premijerno ćemo čuti na festivalu, a ubrzo će biti predstavljen i spot.

Aleksandar Dulić je 2022. godine ušao u finale ovog muzičkog događaja sa pjesmom "Bogu hvala", a vjerujemo da će se ove godine vratiti sa nekom nagradom za kompoziciju "Ostaju samo djela".

Dok se ne objavi nova, podsjećamo vas na pjesmu kojom je opjevao svoj grad.