latinica  ћирилица
23/04/2024 |  14:39 | Autor: RTRS

"Princeza Zlatka u kraljevstvu boja" u GP Јazavac

Interaktivna predstava za djecu i odrasle "Princeza Zlatka u kraljevstvu boja" u produkciji Nevid teatra iz Banjaluke biće izvedena 28. aprila od 18 časova u Gradskom pozorištu Јazavac.
Gradsko pozorište Јazavac (Foto:GP Јazavac) -
Gradsko pozorište Јazavac (Foto:GP Јazavac)

U ovoj predstavi je riječ o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca kralja Žutka i prikazuje djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji.

- Kraljevstva predstavljaju gradove u BiH Sarajevo, Tuzlu, Banjaluku, Јajce, Trebinje i Mostar - saopšteno je iz Јazavca.

Autor teksta, reditelj i koreograf scenskog pokreta je Marko Dukić, kostimografkinje su Maja Mirković i Biljana Tegeltija Bojanić, za izradu kostima zadužene su Јela Bošković i Ljiljana Šiniković, a za fotografiju Dalibor Danilović i agencija Magma.

U predstavi igraju Maja Vujanović, Dejan Andrić i Marko Dukić, lektorka je Nataša Kecman, vajar saradnik Bojan Mikulić, a za dizaj je zadužen Marko Dukić.