latinica  ћирилица
23/04/2024 |  17:16 ⇒ 17:50 | Autor: RTRS

Kompanija M:tel uručila donacije srpskim porodicama u Bosanskom Petrovcu (VIDEO)

U okviru akcije "Niste sami, imate prijatelja" predstavnici kompanije M:tel obišli su dvije porodice u Bosanskom Petrovcu. Riječ je o porodicama Šobot i Јeličić, koje su prestavnici M:tela prvi put posjetili u januru.
Porodica Šobot u Bravskom - Foto: RTRS
Porodica Šobot u BravskomFoto: RTRS

Četvoročlanoj porodici Šobot, iz sela Bravska, kompanija M:tel renovirala je kuću i na taj način olakšala život. Donaciju u vidu poljoprivredne mašine dobio je i trinaestogodišnji Miloš Јeličić, koji je posao oko domaćinstva preuzeo nakon očeve smrti.

- Prije smo morali da molimo komšije da nam rade frezom, što smo plaćali. Sa svojom frezom ćemo moći da obrađujemo i više zemlje - rekao je Miloš.

Iz M:tela, podsjećaju da kontinuirano prate ljude ovoga kraja što dokazuje i ova posjeta.

- Vrhunski patriotizam je pomagati svojim sunarodnicima. Patriotizam nisu velike riječi nego su mala djela. I kada bi svako učinio ponešto za svaku od porodica koje ovdje žive mislim da bismo sa više optimizma gledali na budućnost - izjavila je generalni direktor kompanije Јelena Trivan.

Svaki vid pomoći onima koji su odlučili da ostanu na svojim ognjištima itekako je značajan poručeno je iz Bosanskog Petrovca.

- Ovo je ujedno i poruka povratnicima da nisu sami, što je i naziv ove akcije. Zahvaljujem direktoru Јeleni Trivan jer niko nas nije razumio i niko nam nije pomogao kao što to ona radi - rekao je Nemanja Davidović, predsjedavajući Opštinskog vijeća Bosanskog Petrovca.

Ova, kao i sve prethodne donacije koje je kompanija "M:tel" realizovala od početka akcije "Niste sami, imate prijatelje", ukazuje da je ulaganje u zajednicu i povratničke porodice na području Federacije BiH odgovorna misija ove kompanije na čelu sa Trivanovom, koja je akciju i pokrenula, dodaje se u saopštenju.