latinica  ћирилица
23/04/2024 |  18:56 ⇒ 19:53 | Autor: SRNA

Održani koncerti pjevačkog društva "Heruvimi" i Vuka Božića

U Šamcu je večeras održan godišnji koncert šamačkog Pjevačkog društva "Heruvimi" i solistički koncert najmlađeg člana ovog društva četrnaestogodišnjeg Vuka Božića.
Godišnji koncert šamačkog Pjevačkog društva Heruvimi - Foto: SRNA
Godišnji koncert šamačkog Pjevačkog društva HeruvimiFoto: SRNA

Dirigent Društva "Heruvimi" Rade Bosić izjavio je Srni da su koncert posvetili najmlađem članu društva koji pjeva u horu i koji sve kompozicije koje hor izvodi prati klavirom.

- Večeras smo zajedno "prošetali" kroz sve istorijske pravce - barok, klasiku, romantizam, impresionizam, a otišli smo malo i u džez muziku -  rekao je Bosić, te dodao da je horsko pjevanje u Šamcu počelo sa radom 1995. godine i da od 2009. godine zvanično nosi naziv "Heruvimi", a od 2018. godine postoje kao samostalno pjevačko društvo.

On je dodao da je Pjevačko društvo "Heruvimi", nakon koncetra mladog Božića, izvelo nekoliko kompozicija zabavne i srpske, tradicionalne muzike.

Božić je izjavio da odmalena gaji ljubav prema muzici, te da će nakon osnovne škole upisati srednju muzičku, a zatim i akademiju, jer je to put kojim želi da ide.

- Repertoar koji sviram je od Barokonog doba, pa do ranog 20. vijeka, Bah, Mocart, Betoven, Šuman, Šopen. Nadam se da sam ovim koncertom uspio pokazati dosadašnji rad - rekao je Božić.

Koncert su organizovali opština Šamac i Pjevačko društvo "Heruvimi".