latinica  ћирилица
23/04/2024 |  19:13 ⇒ 21:06 | Autor: SRNA

Višković: Srpska omogućava najpovoljnije uslove za investicije

Predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću večeras je na svečanoj akademiji povodom Dana grada Laktaši uručeno najviše priznanje ove lokalne zajednice - "Zlatni grb" za doprinos razvoju grada.
Radovan Višković - Foto: RTRS
Radovan ViškovićFoto: RTRS

Višković je rekao novinarima da je počastvovan ovim priznanjem, dodajući da su Laktaši prepoznali sve što je Vlada Srpske zajedno sa ovom lokalnom zajednicom radila s ciljem boljeg života građana i cijele Srpske.

- U tom smjeru, bio sam srećan što se u ovom gradu, a time i u Srpskoj, otvaraju značajni proizvodni pogoni iz nekih zapadnih zemalja, poput onog njemačke kompanije "Male", iako se danas dešavaju nasrtaji na Republiku sa svih strana - rekao je Višković.

On je istakao da je na planu investicija uvijek dobra saradnja institucija Srpske i lokalnih zajednica.

Višković je rekao da je realizacija značajnih stranih investicija u Laktašima jedan od primjera da Srpska ima dobar ambijent na investiranje, o čemu govore najpovoljnije i stimulativne poreske stope.

On je naglasio da Srpska i zakonski tretira strane ulagače, kao i domaće, te na tom planu obezbjeđuje svu potrebnu infrastrukturu, od saobraćajne do carinske.

Višković je dodao da će u vezi s tim sve biti efikasnije kada se u funkciju stavi novi most na Savi kod Gradiške, kao i odgovarajući granični prelaz između BiH i Hrvatske.

On je rekao da i kompanija "PMP", koja dolazi iz Italije, treba da na ovim prostorima realizuje još veće investicije zahvaljujući stimulativnim poreskim stopama i dobrom ambijentu za investicije.

Premijer Srpske je građanima i rukovodstvu Laktaša poželio da nastave putem razvoja i uspjeha.

- Srednjoškolski centar u Laktašima će, nadam se, vrlo brzo biti u funkciji. To zaslužuje ovaj grad - rekao je Višković i dodao da je Vlada na tom planu izdvojila znatna sredstva.

On je izrazio nadu da će Laktaši u budućnosti biti i turistički značajan centar, pogotovo kada se realizuju velika Vladina ulaganja u Banjski centar u Slatini.