latinica  ћирилица
23/04/2024 |  21:05 ⇒ 22:34 | Autor: RTRS

Obilježen Dan grada Laktaši - najviše priznanje Viškoviću (FOTO/VIDEO)

U Laktašima je večeras održana svačana akademija povodom Dana grada, na kojoj su najzaslužnijim pojedincima i organizacijama za razvoj grada dodijeljena priznanja.
Dan grada Laktaši - Foto: Ustupljena fotografija
Dan grada LaktašiFoto: Ustupljena fotografija

Najviše gradsko priznanje - Zlatni grb grada Laktaši, ove godine dodijeljen je predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću.

Višković je rekao da je počastvovan ovim priznanjem, dodajući da su Laktaši prepoznali sve što je Vlada Srpske zajedno sa ovom lokalnom zajednicom radila s ciljem boljeg života građana i cijele Srpske.

- U tom smjeru, bio sam srećan što se u ovom gradu, a time i u Srpskoj, otvaraju značajni proizvodni pogoni iz nekih zapadnih zemalja, poput onog njemačke kompanije Male, iako se danas dešavaju nasrtaji na Republiku sa svih strana - rekao je Višković.

Laktaši su sve interesantniji investotorima. Pojednostavljene administrativne procedure i niz poreskih olakšica doprinijeli su intenzivnom privrednom razvoju u poslednje četri godine.

Gradonačelnik Laktaša Miroslav Bojić rekao je da je u Laktašima u saradnji sa Vladom Srpske kreiran dobar privredni ambijent, uz brojne poreske i druge olakšice, podsticaje i mjere.

On je ukazao da su u ovom gradu prisutni brojni strani investitori, o čemu, između ostalog, svjedoči najnovije otvaranje pogona njemačke kompanije "Male". Istakao je da je to, uz brojne realizovane infrastrukturne projekte, zajednički uspjeh grada, Vlade i republičkog rukovodstva.

Na svečanoj akademiji najzaslužnijim za ubrzan privredni razvoj dodijeljena su gradska priznanja.

Povodom Dana Laktaša na spomen-obilježijima žrtvama fašističkog terora i Odbrambeno-otadžbinskog rata služeni su pomeni i položeni vijenci i cvijeće. Istaknut je značaj njegovanja kulture sjećanja na sve žrtve koje su omogućile da se Laktaši danas razvijaju u moderan srednjoevropski grad.