latinica  ћирилица
23/04/2024 |  22:08 | Autor: SRNA

U udesu povrijeđena tri pripadnika EUFOR-a

Trojica pripadnika EUFOR-a povrijeđena su u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik u blizini tunela Drenik, rečeno je u Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.
EUFOR - Foto: RTRS
EUFORFoto: RTRS

Portparolka Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Adnana Sprečić rekla je da je policiji u Srebreniku u 17.10 časova prijavljena saobraćajna nezgoda u kojoj je vozač izgubio kontrolu nad vozilom Eufora, koje je za sada iz neutvrđenih razloga izašlo iz kolovoza i udarilo u saobraćajni znak pored puta.

- Na mjesto udesa stigla je partola vojne policije EUFOR-a, kao i pripadnici Policijske uprave Srebrenik - rekla je Sprečićeva i dodala da je tročlana posada iz vozila sanitetskim vozilom EUFOR-a prevezena u Univerzitetski klinički centar Tuzla.

Portparolka UKC-a Tuzla Ersija Ašćerić Meujedinović rekla je da su dva pacijenta zadržana na opservaciji na Klinici za hirurgiju zbog politraume, te da su pacijenti svjesni, komunikativni i trenutno stabilni.

- Treći pacijent je nakon obrade na prijemnom odjeljenju Klinike za hirurgiju i ukazane pomoći pušten na kućno liječenje - rekla je Mujedinovićeva.