latinica  ћирилица
23/04/2024 |  22:30 ⇒ 24/04/2024 | 07:21 | Autor: SRNA

Sara Ćirković obezbijedila medalju za Srbiju

Reprezentativke Srbije u boksu, među kojima je i Sara Ćirković iz Bratunca, obezbijedile su najmanje devet medalja na šampionatu Evrope u Beogradu, nakon što su u današnjim mečevima izborile plasman u polufinale.
Sara Ćirković (arhivska fotografija) - Foto: RTRS
Sara Ćirković (arhivska fotografija)Foto: RTRS

Ćirkovićeva je u kategoriji do 54 kilograma u četvrfinalu pobijedila Moldavku Јuliju Koroli.

Sara je članica Bokserskog kluba "Obilić" iz Zvornika i jedina je sportiskinja iz Republike Srpske koja se kvalifikovala na Olimpijadu u Parizu.

Prošle godine osvojila je zlatnu medalju u finalu Evropskog prvenstva u boksu za mlađe seniore, a godinu ranije uzela je titulu na Svjetskom prvenstvu u omladinskoj konkurenciji.

Osim Ćirkovićeve, u četvrtfinalu nastupilo je još četiri od ukupno 10 reprezentativki Srbije.

Kristina Nađ Varga je u kategoriji do 48 kilograma pobjedila Mađaricu Lilu Šelecki, a Nina Radovanović u kategoriji do 50 kilograma Marjonu Savrijevu iz Azerbejdžana.

Dragana Јovanović je u kategoriji do 52 kilograma savladala Bjeloruskinju Јuliju Apanasović, dok je Anđela Branković u kategoriji do 57 kilograma bila bolja od predstavnice Turske Kahraman Esre Јuldiz.

U večernjoj sesiji, Natalija Šadrine je u kategoriji do 60 kilograma pobijedila Miroslavu Јedinakovu iz Slovačke, a za plasman u polufinale boriće se sa svjetskom i olimpijskom šampionkom Irkinjom Keli En Harington.

Trijumfalni pohod Srpkinja nastavila je Milena Matović pobjedom Šahle Alahverdijeve iz Azerbejdžana u kategoriji do 66 kilograma.

U kategoriji do 63 kilograma, srpska reprezentativka Kristina Kaluhova deklasirala je Anu Јuliju Јeni iz Švajcarske i obezbijedila 10. bronzu za Srbiju na ovom šampionatu.

Za kraj četvrtfinalnog dana, Nikolina Gajić je u kategoriji do 75 kilograma savladala Gabrijelu Stonkute iz Litvanije i time donijela 11 bronzu za Srbiju, a devetu u ženskoj konkurenciji.