latinica  ћирилица
24/04/2024 |  07:29 ⇒ 10:14 | Autor: RTRS

Adžić: Polaganje vijenaca i brojne manifestacije povodom Dana grada Gradiške (VIDEO)

Gradiška će obilježiti Dan grada, a tim povodom biće služen parastos i položeni vijenci na spomen-obilježja poginulim borcima i civilima u Drugom svjetskom i Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Biće održana i svečana akademija na kojoj će zaslužnim pojedincima i ustanovama biti dodijeljena priznanja, rekao je za naš Јutarnji program gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić.
Zoran Adžić - Foto: RTRS
Zoran AdžićFoto: RTRS

Pored tog, Adžić dodaje u organizaciji će biti i brojne manifestacije, između kojih je sajam koji se održava, a koji uvažava mnogo događaja, veoma značajan.

- Privrednici i poljoprivrednici iz Gradiške, ali i regiona, imaće priliku da se sastanu, te razmijene iskustva i savjete. Osim tog, imaćemo i školski sajam, u smislu pružanja mogućnosti učenicima, da vide svoje mogućnosti, te da biraju čime žele da se bave - istiće Adžić.

Dodaje, da je koncepcija, kompletnog rada Gradske uprave, uložena ka mladim ljudima.

- Naše opredjeljenje je da kreiramo ambijent, u kojem mladi žele da ostaju na prostoru Gradiške. Cilj nam je da smanjimo broj mladih na birou za zapošljavanje - ističe Adžić.

Kaže, da postoji tendencija praćenja trendova Evropske unije, a sama činjenica da se Gradiška nalazi na granici sa istom, dovoljno pomaže.