latinica  ћирилица
24/04/2024 |  09:58 | Autor: RTRS

Košarac: "Rezolucija o Srebrenici" vratiće se kao bumerang njenim kreatorima

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da je "rezolucija o Srebrenici" nastavak politike zasnovane na lažima i manipulacijama koja će se kao bumerang vratiti njenim kreatorima i sponzorima.
Staša Košarac - Foto: Ustupljena fotografija
Staša KošaracFoto: Ustupljena fotografija

- Stotinu puta ponovljena laž neće postati istina, čak i da ovaj sramni pamflet bude usvojen. Unilateralno, neustavno i nezakonito djelovanje bošnjačkog političkog faktora imaće nesagledive posljedice po BiH. Otvorili su Pandorinu kutiju i moraće da snose odgovornost za nepoštovanje ustavnih nadležnosti i dejtonske strukture BiH, čime su doveli u pitanje opstanak ove zemlje - poručio je Košarac.

On je konstatovao da cilj ovog nečuvenog dokumenta nisu međunarodno pravo, mir i pomirenje, nije čak ni empatija prema žrtvama.

- Ovo je oružje u organizovanoj borbi bošnjačke politike i kolektivnog zapada protiv Srpske, Srbije i srpskog naroda. No, moraju znati da 'ko se mača lati, od mača i strada' - objavio je Košarac na Instagramu.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

On je ukazao da će stradalnik biti BiH, jer ona ne može funkcionisati u društvu u kojem je narativ bazirani na lažima, a ne na istini, ona ne može preživjeti izlazak iz ustavnog i dejtonskog okvira.

Košarac je istakao da je posljednji ekser u njenom kovčegu rezolucija koja, bez saglasnosti Predsjedništva BiH, luta po Ist Riveru.

- Srpski narod neće prihvatiti teret koji mu ne pripada, uprkos nastojanjima da nas satanizuju i označe genocidnim. U Srebrenici se dogodio strašan zločin, koji osuđujemo, žaleći zbog svih žrtava. Stav o tome jasno su iskazali intelektualci i svjetski autoriteti za pitanja Holokausta i genocida, kada su istakli da se u slučaju Srebrenice ne može govoriti o genocidu i upozorili da se značaj termina 'genocid' ne pojeftinjuje - naveo je Košarac.