latinica  ћирилица
24/04/2024 |  11:24 ⇒ 13:08 | Autor: RTRS

U akciji "Roma" oduzeto preko 20 kilograma droge; Uhapšeno 14 lica (FOTO/VIDEO)

Policijska uprava Prijedor u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Prijedor realizovala je akciju kodnog naziva "Roma" koja je bila usmjerena na sprečavanje proizvodnje i prometa opojnih droga i otkrivanje organizovanih grupa koje se bave prometom opojnih droga.
Akcija Roma - Foto: RTRS
Akcija RomaFoto: RTRS

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama Policijske uprave Prijedor, kojoj je prisustvovao i glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladen Mitrović, načelnik Policijske uprave Dragan Milojica je rekao da je operativna akcija zavedena u julu mjesecu prošle godine i da su ovo rezultati višemjesečnih aktivnosti policije i tužilaštva.

​- Pretresima koji su juče izvršeni na 13 lokacija na području Prijedora i jednoj lokaciji u Banjaluci, kao i aktivnostima koje su u okviru akcije realizovane u prethodnom periodu, pronađena je laboratorija za uzgoj opojne droge marihuana sa 209 stabljika indijske konoplje. Takođe je pronađeno i oduzeto 18.6 kilograma marihuane, 1.24 kilograma kokaina, 790 grama opojne droge hašiš, 6 automatskih pušaka, pištolj, motorno vozilo, veći broj mobilnih telefona, digitalne vage za precizno mjerenje, novac i drugi predmeti - ističe se o saopštenju.

​Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela u vezi sa prometom opojnih droga slobode su lišena lica V.V, D.R, O.K, D.Ј, G.H, D.K, B.S, M.Ј, I.L, M.K, D.V, svi iz Prijedora, B.K. iz Banjaluke, S.M. iz Modriče i M.U. iz Gradiške.

- U prethodnom periodu u okviru ove akcije na području Doboja lišen je slobode M.V. iz Zenice kojem je Osnovni sud u Doboju odredio mjeru pritvora. Policijska uprava Prijedor je raspisala potragu za još dva lica koja su nedostupna policijskim službenicima, a obuhvaćena su ovom operativnom akcijom - navodi se u saopštenju.

Lica lišena slobode su zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga predata u nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, a određenom broju lica na teret se stavlja i krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili minsko eksplozivnih sredstava.