latinica  ћирилица
24/04/2024 |  19:15 ⇒ 22:54 | Autor: RTRS

Vučević: Obaveza Srbije da vodi računa o Republici Srpskoj (VIDEO)

Potpredsjednik Vlade i ministar odbrane Srbije Miloš Vučević rekao je danas da će Srbija uvijek biti uz Republiku Srpsku i da će nastaviti zajednički da rade na najvažnijim projektima.
Miloš Vučević - Foto: RTRS
Miloš VučevićFoto: RTRS

Vučević je podsjetio da se danas sastao sa srpskim članom Predsjedništva BiH Željkom Cvijanović i premijerom Republike Srpske Radovanom Viškovićem, najavljujući da će uskoro biti održana zajednička sjednica vlade Srpske i Srbije.

On je rekao da su pred Srbijom i Republikom Srpskom nimalo laki dani i politički izazovan maj, ali da će se politički boriti da sačuvaju Srbiju i Srpsku i mir i stabilnost u regionu.

- Obaveza Srbije je da dalje jača ekonomski, odbrambeno, ali i da vodi računa o Republici Srpskoj - poručio je Vučević.

On je rekao da će na Vaskršnjem saboru biti donesene važne odluke za Srbiju i Srpsku, ističući da Srbija želi najbolje odnose sa BiH i svim njenim narodima.

Vučević, koji je zajedno sa gradonačelnikom Novog Sada Milanom Đurićem, Viškovićem i gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem obišao novoizgrađenu školu "Kosovo i Metohija" u banjalučkom naselju Ada, rekao je da u Srbiji doživljavaju Banjaluku kao svoj grad.

Vučević je naveo da nova vlada biti izabrana u narednih sedam dana i da se potom vrlo brzo očekuje zajednička sjednica vlada Srbije i Republike Srpske.

- Očekuje nas mnogo poslova koje zajednički treba da radimo - rekao je Vučević.