latinica  ћирилица
25/04/2024 |  11:21 ⇒ 11:34 | Autor: SRNA

"Marfi u novoj epizodi mudžahedinskog potrčka"

Američki ambasador u BiH Majkl Marfi osigurao je slobodu Selmi Cikotiću optuženom za ratni zločin, zgrnuo novacu i ućutkao medije, a sada u novoj ulozi mudžahedinskog potrčka pokušava da posvađa Hrvate sa Draganom Čovićem i odvuče hrvatski gasni biznis u Sarajevo, piše portal Poskok info, a prenosi SRNA.
Majkl Marfi - Foto: SRNA
Majkl MarfiFoto: SRNA

Isti izvor ističe da je osnivač Vikiliksa DŽulijan Asanž provalio Marfija kao "jednu od najvjernijih mudžahedinskih političkih mula u BiH" kada je objavio dokument iz kojega je jasno da je aktuleni američki ambasador obični plaćenik.

Iz teksta te 2007. godine vidljivo je da se Marfi pojavio na Sudu za ratne zločine gdje je izražavanjem brige za sudbinu Cikotića osigurao mu dvije ministarske karijere umjesto zatvora.

- Sasvim dovoljan dokument da Tužilaštvo BiH pokrene istragu protiv Marfija - navodi Poskok info i dodaje da Stejt department ima nultu toleranciju na zaštitu ratnih zločinaca.

Hrvatski portal navodi da bi Marfi, kada bi bio korektan, prijavio sam sebe za korupciju i pritisak na Tužilaštvo BiH u aferi skrivanja Cikotića u Bugojnu, te podnio neopozivu ostavku na sadašnju funkciju s pojašnjenjem da je uhapšen u korupciji i pomaganju masovnim ubicama.
civila.

Poskok info ističe i kako "korumpirano čudovište Majkl /Marfi/ prijeti kako da na svojoj zemlji uređujemo korporacije i biznise".

Podsjećaju da je rekao da "Dragan Čović, dragi Hrvati, želi napraviti firmu za sebe, e pa ne dajte mu, ustanite protiv njega, dajte da sjedište firme bude tu kod Selme, kod Hasana, kod Mersihe".

On, navodi portal Poskok info, više i ne zna sakriti da se tu vratio po novu naknadu, i da je ugovorio proviziju ako isposluje da sjedište gasnog biznisa bude u Sarajevu.

Kao da on nije provaljen, piše dalje ovaj poratl i dodaje da Stejt department kao da ništa od toga ne vidi, kao da im je posve normalno da su im ambasadori po svijetu prosti trgovci uticajem.

- Molimo najusrdnije korumpirani američkoalkaidovski ološ, da nas prestane vrijeđati. I uvjeravati nas kako smo slijepi i ne vidimo bolju budućnost, i kako je ruski gas kvaran a njegov američki miriše. Čak i kad je tri put skuplji. Molimo ga da se uozbilji - navodi portal Poskok info.

Marfiju poručuju da im neće on ovdje govoriti kakve će firme osnivati i gdje će im biti sjedišta.

- Pošalji tenkove, sastavi crne liste, sruši spomenik Petru Hercegu u Eraniji, zapali hrvatski barjak usred Ljubuškog, kad ti toliko smeta jadniče, biće ti raja iz ambasade zadovoljna. Pljeskaće ti i Mujo i Haso. Oplljačkaj nam ono što nisi 2001, al` nemoj nas ponižavati, debilu. Ili jednostavno priznaj koliko su ti platili - ističe Poskok info.