latinica  ћирилица
25/04/2024 |  14:43 | Autor: TANЈUG

Princ i princeza Karađorđević priredili Vaskršnji prijem za više od 1.000 djece

Prestolonasljednik princ Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević priredili su danas u Belom dvoru tradicionalni Vaskršnji prijem za više od 1.000 djece bez roditeljskog staranja, sa teškoćama u intelektualnom razvoju i djece iz socijalno ugroženih kategorija.
Prijem za djecu u Belom dvoru (Foto: Tanjug/NEmanja Јovanović) -
Prijem za djecu u Belom dvoru (Foto: Tanjug/NEmanja Јovanović)

Prestolonasljednik Aleksandar Karađorđević rekao je da je ovaj tradicionalan prijem koji se organizuje uoči Vaskrsa dobar povod da se u Belom dvoru okupi veliki broj djece iz cijele zemlje i da je zbog toga veoma srećan.

- Ovo je divan događaj, skoro 1.000 djece danas će posjetiti Beli dvor i imaće priliku da uživa u dobrom programu, druženju i da se raduje poklonima koje smo im pripremili - rekao je prestolonasljednik Karađorđević.

Princeza Katarina Karađorđević je okupljenoj djeci i njihovim pratiocima poželjela dobrodošlicu i istakla da je vrlo srećna zbog još jednog tradicionalnog Vaskršnjeg prijema u Belom dvoru i naglasila da sva djeca za nju imaju samo jedno pitanje.

- Pitaju me gdje mi je kruna. Јa im kažem - tu je, u mom srcu! Bez ljubavi nema ništa. Ovo ovdje nije samo naša kuća, već i vaša. Vi ste ovdje uvijek dobrodošli - poručila je princeza Katarina Krađorđević okupljenima.

Princeza Katarina je dodala da joj je želja da svako dijete izađe sa Dvora sa iskrenim osmijehom na licu i radošću u srcu.

Prijemima koji su podijeljeni u tri grupe, od 10, 12 i 15 časova, prisustvuje i vikar patrijarha srpskog Porfirija, episkop toplički Petar, dok je prvu grupu djece pozdravio i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, a drugu ambasadorka Grčke u Srbiji Maria Levanti.

Organizaciju prijema je pomogla humanitarna organizacija "Lajflajn" iz Čikaga, veći broj privantih kompanija, pojedinci, kao i ambasade Belgije, Španije, Јapana, Hrvatske, Slovačke, Finske i Grčke.

Na spisku donatora su i Međunarodni klub žena i Grčko poslovno udruženje u Srbiji.