latinica  ћирилица
25/04/2024 |  20:55 ⇒ 23:07 | Autor: RTRS

Srpski narod neće dati svoje institucije, legitimno izabrane predstavnike i svoju Republiku (VIDEO)

Srpski narod neće dati svoje institucije, legitimno izabrane predstavnike i svoju Republiku, poručeno je sa 15. tribine "Ugrožena Srpska-odlučan odgovor" koja je ogranizovana u banjalučkom naselju Petrićevac.
Tribina - Foto: RTRS
TribinaFoto: RTRS

Istaknuto je da se Republika Srpska nalazi u najizazovnijem periodu od odbrambeno-otadžbinskog rata, te da joj je neophodno jedinstvo i sloga.

- Okupili smo se da kažemo da ne damo Republiku Srpsku i da je to naša najveća svetinja, najveći projekat 20. vijeka - rekao je TO1 Milan Kecman predsjednik Boračke organizacije Petrićevac.

Poručio je da se ne smije dozvoliti da se kaže da je bilo koja žrtva bila uzaludna.

Foto: RTRS

- Da se obezbijedi ustavno-pravni status Republike Srpske i srpskog naroda u okviru Dejtona i da Republika Srpska svojom snagom i jedinstvom bude taj zamajac, nosioc snage suživota - poručio je Darko Matijašević predsjednik Pokreta "Odbrana Srpske".

Marko Romić, savjetnik predsjednika Republike Srpske istakao je u posljednje vrijeme prisutna retorika sile, nametanja i potiskivanja srpskog i hrvatskog naroda koja uzima maha.

- I to je ono što "Odbrana Srpske" i ove tribine žele da poruče, da upoznaju naš narod i da pošaljemo poruku da takva retorika nema mjesta kada su u pitanju srpski politički predstavnici i srpski narod - poručio je Romić.