latinica  ћирилица
26/04/2024 |  07:46 ⇒ 10:17 | Autor: RTRS

Stoilković: Rezolucija o Srebrenici jedno obično nametanje (VIDEO)

Rezolucija o Srebrenici je jedno obično nametanje, jer srpskom narodu želi da se stavi etiketa kolektivne odgovornosti, rekao je za RTRS lider Srba u Sjevernoj Makedoniji Ivan Stoilković.
Ivan Stoilković - Foto: RTRS
Ivan StoilkovićFoto: RTRS

- Kada krenete da omalovažavate Srbe onda počnete da izmišljate svašta. Tako je i o pomenutoj rezoluciji. Simptomatično je kad vas optuže za genocid, a vi im uzvratite, onda ste vi ste optuženi za govor mržnje, a oni su heroji demokratije - naveo je Stoilković.

Istakao je da je bitno ne nasjedati na provokacije i povlačiti ishitrene poteze.

- Smatram da će rukovodstvo Republike Srpske i Srbije odgovotiti najbolje što može i zaštiti svoj narod - rekao je Stoilković.

Navodi da je dobro što je glasanje o rezoluciji o Srebrenici o kojoj je Generalna skupština Ujedinjenih nacija trebalo da se izjasni 2. maja je sinoć odloženo.

- Ipak, sama ta odluka o rezoluciji nema ravno obavezujuće dejstvo i biće samo podloga za novi razdor ili svađu u regionu. Valja biti strpljiv i čekati svoju šansu - poručio je Stoilković.

Podsjećamo, nakon što je Ministarstvo spoljnih poslova Sjeverne Makedonije odlučilo da kosponzoriše rezoluciju o Srebrenici, odluci se usprotivio Stoilković i bošnjačke partije u Sjevernoj Makedoniji protiv njega su podnijele krivične prijave.