latinica  ћирилица
26/04/2024 |  14:02 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Banjaluka: Penzionerima uručene prve besplatne kartice za javni prevoz (VIDEO)

Banjalučki penzioneri, kao i sva druga lica starija od 65 godina, još mogu veoma jednostavno predati zahtjev i ostvariti pravo na doživotnu karticu za besplatan javni prevoz. A danas su podijeljene prve kartice.
Besplatne kartice za javni prevoz - Foto: RTRS
Besplatne kartice za javni prevozFoto: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke podijelio je prvih hiljadu i po besplatnih karata za javni prevoz u Banjaluci.

- Јavni prevoz je realnost. Danas će  prvih 1.500 penzionera dobiti svoje kartice. Važno je reći i da sutra imamo isto jedan ovakav događaj i da će do prvog maja 4.000 penzionera dobiti prve svoje kartice - rekao je Draško Stanivuković gradonačelnik Banjaluke.

Koordinator projekta za sprovođenje mjere besplatnog javnog prevoza Tanja Palačković istakla je da prvi put u istoriji Banjaluke, ali i Republike Srpske penzioneri dobijaju besplatan javni prevoz.

- Nastavićemo dalje da radimo. Ova inicijativa je jedna od istorijskih što se tiče našeg grada i da zaživi u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini - rekle je Palačkovićeva.

Penzioneri su izrazili veliko zadovoljstvo što će prevoz biti i potpuno besplatan.

- Svaki dinar nama penzionerima dobro dođe, jer niko ne daje ništa džaba svi naplaćuju. Ovom prilikom smo dobili nešto besplatno, a valjda smo to i zaslužili - istakao je Bošnjak Đurašin, penzioner.

Gradonačelnik je takođe podsjetio da, osim penzionera, besplatan prevoz u gradu imaju đaci i studenti iz višečlanih porodica, kao i djeca bez roditeljskog staranja.