latinica  ћирилица
27/04/2024 |  07:28 ⇒ 07:31 | Autor: RTS

Haliburton donio pobjedu Indijani protiv Milvokija (VIDEO)

Košarkaši Indijana Pejsersa pobijedili su Milvoki Bakse nakon produžetka rezultatom 121:118 u trećem meču prve runde NBA plej-ofa.
Tajriz Haliburton (Foto: EPA/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT) -
Tajriz Haliburton (Foto: EPA/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT)

Nakon poraza u prvom meču, Indijana je odigrala dvije veoma dobre utakmice u kojima je uspkela da dođe do pobjede i bolje pozicije pred nastavak serije.

Veoma uzbudljiv duel odigran je u Indijanapolisu gdje je domaća ekipa odličnom timskom košarkom pokvarila sjajnu partiju Krisa Midltona.

Baksi su i ovaj susret odigrali bez najboljeg igrača ekipe Јanisa Adetokumba koji se još uvijek nije oporavio od povrede i pitanje je da li će biti u stanju da pomogne svojoj ekipi do kraja serije.

Indijana je nakon dobrog otvaranja utakmice imala prednost tokom većeg dijela meča, ali se Baksi predvođeni Midltonom nisu predavali i uspjeli su da sustignu prednost rivala u posljednjoj deonici.

Imali su domaći tri poena prednosti na šest sekundi do kraja, ali je Midlton pogodio tešku trojku i odveo meč u produžetak.

Tamo je nekadašnji američki reprezentativac pogodio još jednu trojku za izjednačenje na šest sekundi pre kraja, ali je Tajriz Haliburton flouterom uz faul u narednom napadu donio pobjedu Indijani.

Midlton je meč završio sa 42 poena i deset skokova, dok je Demijan Lilard ubacio 28 poena.

Sa druge strane, Haliburton je ostvario tripl-dabl sa 18 poena, deset skokova i 16 asistencija, dok je najefikasniji u redovima Pejsersa bio Majls Tarner sa 29 poena.

Naredni meč igra se u noći između nedjelje i ponedjeljka sa početkom u 1.00 po srednjoevropskom vremenu.