latinica  ћирилица
27/04/2024 |  13:40 ⇒ 15:06 | Autor: RTRS

Nešić: Ukoliko se ne budu poštovale nadležnosti, Srpska spremna za samostalnost (AUDIO)

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić rekao je za RTRS da je Republika Srpska, ukoliko se ne budu poštovale njene nadležnosti, spremna da postoji kao samostalna država, jer ima teritoriju, narod, nadležnosti i mnogo prijatelja u svijetu koji će je podržati u tome.


Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je rekao da Republika Srpska daje šansu BiH, ali samo kroz Dejtonski mirovni sporazum, a ko to ne želi, tu je mirni razlaz.

Reagujući na izjavu ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da bi "u slučaju otcjepljenja Srpske od BiH došlo do rata", te da "poručuje predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku i Nešiću da nema otcjepljenja niti će ga ikada biti", Nešić je pozvao Heleza da poštuje Dejtonski mirovni sporazum, jer samo tako može opstati BiH, dodajući da bez poštovanja nadležnosti Republike Srpske nema ni BiH.

- Pozivam gospodina Heleza da prati ono što gospodin Dodik i ja govorimo, a to je da je nužno poštovati Dejtonski mirovni sporazum i ustavnu strukturu BiH - rekao je Nešić, poručujući da se niko u Srpskoj ne boji Helezovih uzaludnih prijetnji.