latinica  ћирилица
30/04/2024 |  10:31 ⇒ 10:32 | Autor: RTRS

Zbog zloupotrebe opojne droge sankcionisana četiri lica

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, preduzimanjem mjera i radnji u cilju sprečavanja zloupotrebe opojne dorge, lišili su slobode dva lica zbog počinjenih prekršaja o proizvodnji i prometu opojnih droga i po jedno lice zbog počinjenih prekršaja o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske) -
MUP Srpske (Foto: instagram.com/mup.srpske)

- Kod lica V.B. iz Banjlauke, 29. aprila 2024. godine pronađena je i privremeno oduzeta mrvilica sa tragovima zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dok je kod lica D.S. iz Banjaluke pronađena i oduzeta pvc kesa u kojoj se nalazila određena količina zelene biljne materije koja svojim izgledom takođe asocira na opojnu drogu marihuanu - saopšteno je iz PU Banjaluka.

U saopštenju se dodaje, da su u Banjaluci u ulici Carice Milice, oko 01.30 časova policijski službenici izvršili kontrolu motocikla kojim je upravljalo lice L.B. iz Banjaluke, koje je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge kokain u organizmu.

- Lice S.S. iz Banjaluke, lišeno je slobode oko 21.40 časova u ulici Braće Јugovića u Banjaluci, jer je prilikom kontrole putničkog vozila kojim je upravljalo odbilo da se podvrgne ispitivanju na prisutvo pojnih droga u organizmu. O svemu navednom obaviješten je dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci – Odjeljenje za prekršaje - dodaje se u saopštenju.