latinica  ћирилица
04/05/2024 |  10:58 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Dodik: Nadležne službe će sačuvati bezbjednost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je povodom navoda da veći broj Bošnjaka sutra u Potočarima planira okupljanje kako bi isprovocirala Srbe i tako izazvali incidente, da je to stvar za nadležne službe u Srpskoj koje će to veoma efikasno riješiti.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Vjerujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da spreme, ali u svakom slučaju treba dati priliku tim službama da završe to sve da ne bude nikakvih spekulacija - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da stvari treba smiriti i preduzeti sve zakonske i druge mjere kako bi se napravila potpuno bezbjednosno neutralna sredina.

On je napomenuo da Bošnjaci imaju mogućnost da obilježe sve svoje događaje na prostoru Republike Srpske, što nije slučaj sa Srbima u Federaciji BiH.

Dodik je rekao da će nadležne službe u Republici Srpskoj učiniti sve da potpuno bezbijedno protekne i predstojeće otvaranje obnovljene džamije Arnaudija u Banjaluci.

- A napadi iz Federacije BiH da se sve iskoristi i napravi problem, a pogotovu sada, u uzletu opštih osuda prema Srbima na globalnom nivou od njihovih saveznika, očigledno neki žele da iskoriste, pa i ti koji imaju namjeru da to urade - dodao je Dodik.

Veće okupljanje Bošnjaka planirano je za Vaskrs u Potočarima kod Srebenice, a namjera je i da se provokacijom srpskog naroda pokušaju izazvati incidenti.