latinica  ћирилица
08/05/2024 |  13:52 ⇒ 20:34 | Autor: RTRS

Preduzeti sve mjere da Dan sjećanja u Donjoj Gradini protekne dostojanstveno (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da će policijski službenici preduzeti sve potrebne mjere i radnje kako bi predstojeće obilježavanje Dana sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH u Donjoj Gradini protekle mirno i dostojanstveno.
Izvršni odbor za obilježavanje Dana sjećanja - Foto: RTRS
Izvršni odbor za obilježavanje Dana sjećanjaFoto: RTRS

Karan je sa direktorom Policije Srpske Sinišom Kostreševićem danas posjetio Spomen-područje Donja Gradina, kako bi se upoznali sa svim aktivnostima koje se preduzimaju povodom bezbjednog održavanja Dana sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u NDH od 1941. do 1945. godine, koji će ove godine biti obilježen u nedjelju, 12. maja.

Karan je istakao da je jako značajno da autoprevoznici i drugi građani koji planiraju doći u Donju Gradinu poštuju savjete organizatora, saopšteno je iz MUP-a.

Karan i Kostrešević prisustvovali su sjednici Izvršnog odbora za obilježavanje Dana sjećanja, gdje su analizirani svi tehnički detalji samog događaja kojem bi ove godine trebalo da prisustvuje oko 15.000 građana.