latinica  ћирилица
10/05/2024 |  13:52 ⇒ 20:44 | Autor: RTRS

Dodik: Podrška rezoluciji o Srebrenici - sraman čin Crne Gore (VIDEO)

Podrška rezoluciji o Srebrenici je sraman čin Crne Gore, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, te naglasio da Јasenovac i Srebrenica nisu uporedivi.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- I to ne smijemo zaboraviti - izjavio je Dodik u izjavi za novinare na obilježavanju 32. godine Vojske Republike Srpske.

Istakao je da nije očekivao da će Crna Gora nastaviti tako brutalnu politiku prema Srbima.

- Prije su priznali tzv. Kosovo, imaju neki odnos prema BiH, ne računajući da tu ima i Republika Srpska - naveo je Dodik.

Naglaso je da Srpska podržava srpski narodu u Crnoj Gori.

- On je tamo potlačen sa stanovišta politike Mila Đukanovića, ali vidimo da i sada nisu poboljšane okolnost i slobode za naš narod u Crnoj Gori - rekao je Dodik.

Dodik je izjavio da Јasenovac i Srebrenica nisu uporedivi.

- I to se ne može ni sa jedne strane uporediti. I mi prije svega Srbi, pogotovo iz Srpske, treba da izbjegnemo tu zamku upoređivanja. Oni tako žele da daju značaj Srebrenici, a ne da odaju počast i pijetet stradalima u Јasenovcu. To treba prestati - jasan je Dodik.

Naglasio je da je Јasenovac sam po sebi stravičan.

- Što se tiče Crne Gore, naravno da nam nije ugodno, ali nećemo zaboraviti. Crna Gora kada se to dešavalo u Srebrenici je bila aktivna u podršci takvim događajima koji su se tamo dešavali - naveo je Dodik.

Istakao je da je prijedlog rezolucije o Srebrenici težak dokument, koji će ostati trajno u percepciji naroda.

- A sada vidimo one, koji bi oprali svoju savjest i onda se tako ponašaju. Srpska ne prihvata to - naveo je Dodik.

Istakao je da rezolucija nema nikakve veze sa presudama.

- To je politička platforma koja treba njima da omogući da devastiraju Srpsku. Trebaće nam dodatna snaga - rekao je Dodik.