latinica  ћирилица
11/05/2024 |  09:12 ⇒ 20:52 | Autor: RTRS

Darko Mladić za RTRS: Generalovo stanje vrlo kritično (VIDEO)

Zahtjev da se general Ratko Mladić prebaci na dalje liječenje u Srbiju je odbijen, rekao je za RTRS njegov sin Darko Mladić koji se sinoć vratio iz Haga.
Darko Mladić - Foto: RTRS
Darko MladićFoto: RTRS

Naveo je da ljekari smatraju da mu se stanje popravlja, kao i da oni smatraju da mogu dobro da ga oporave da bi se vratio u ćeliju.

- Јa nemam povjerenja u njihove doktore, ali na njihovu odluku nemamo pravo žalbe. Nastavićemo da šaljemo ljekare i da reagujemo što je brže moguće na njegove  promjene - rekao je Darko Mladić.

Istakao je da je stanje generala vrlo kritično i da je on veoma slab. 

- Mi smo dobili i detalje nalaza kada je prebačen u bolnicu i postalo nam je jasno zašto su odugovlačili sa tim nalazima. Јasno je da je to bilo zbog greške ljekara. Greška je elementarna - naveo je Mladić.

On je objasnio da su generalu Mladiću otkazali bubrezi, jer su ljekari u Hagu pogrešno tumačili njegove probleme, dali mu previše diuretika, nisu pratili balans tečnosti i oštetili su mu bubrege.

Načelnik Kardio-hirurgije na UKC-u Nikola Šobot, i ranije je, prilikom posjete generala Mladića, ukazivao na njegovo teško zdravstveno stanje.